RSS

Tienduizenden fans steunen Oranje in Kaapstad

Tienduizenden fans steunen Oranje in Kaapstad

KAAPSTAD – Het fraaie Green Point Stadium van Kaapstad kleurt vanavond tijdens de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK tegen Kameroen oranje. Naar verwachting laten ruim de helft van het aantal toeschouwers (68.000) zien dat ze het beste voor hebben met de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk.

Een kleine tienduizend toeschouwers zijn vanuit Nederland naar de stad gereisd. In Zuid-Afrika wonen ruim 40.000 Nederlanders. De meeste van hen leven in de regio van Kaapstad. Veel van hen hebben een ticket voor de derde wedstrijd van Oranje op het WK bemachtigd. Ze konden al vanaf 15 euro een kaartje kopen.

Er zijn vanmiddag nog weinig fans uit Kameroen in het centrum van Kaapstad te ontdekken. De Afrikaanse ploeg is na twee nederlagen al uitgeschakeld op het WK.

Veel bars in het populaire Longstreet zijn aangekleed met oranje artikelen en rood-wit-blauwe vlaggen. ,,Holland welcome in Cape Town”, is er overal te lezen. Het Nederlands elftal kon tijdens de groepswedstrijden tegen Denemarken (2-0) en Japan (1-0) eveneens op veel steun rekenen. Ook in Soccer City en Durban Stadium droegen veel fans oranje kleding. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?