RSS

Werkloosheid Nederland blijft dalen

do, jun 17, 2010

Economie en Ondernemen

Werkloosheid Nederland blijft dalen

De werkloosheid in Nederland is opnieuw gedaald, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en uitkeringsinstantie UWV. Volgens het CBS hadden in de periode maart-mei 2010 gemiddeld 437 duizend personen geen baan.

Ook vorige maand meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een daling van de werkloosheid, na een periode van stijging.

Het nieuwe CBS-cijfer komt overeen met 5,6 procent van de beroepsbevolking. Daarmee is de werkloosheid nog altijd hoger dan een jaar eerder, toen dit nog 4,6 procent was. De voor seizoeninvloeden gecorrigeerde werkloosheid is voor de tweede keer op rij gedaald, aldus het CBS. Uit de nieuwste cijfers van UWV blijkt dat het aantal werkzoekenden en de WW-uitkeringen voor de derde opeenvolgende maand zijn afgenomen.

De voor seizoen gecorrigeerde werkloosheid komt dit keer uit op 431.000 personen; dat zijn er zevenduizend minder dan in de vorige driemaandsperiode.

Bij UWV WERKbedrijf daalde het aantal niet-werkende werkzoekenden met tienduizend tot 502.000. Onder jongeren nam het aantal werkzoekenden met 5 procent naar verhouding het sterkst af. Net als vorige maand is het aantal werkzoekenden het meest gedaald onder lagere technische en transportberoepen.

Het aantal WW-uitkeringen is voor de derde maand op rij afgenomen. In mei daalde het aantal WW-uitkeringen met ruim negenduizend tot 300.000. Het aantal nieuwe WW-uitkeringen daalde met zevenduizend tot 26.000. Er werden 35.000 WW-uitkeringen beëindigd, waarvan de helft vanwege werkhervatting. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?