RSS

Oorkonde Werelderfgoed voor Waddenzee

do, jun 17, 2010

Wetenschap en Natuur

Oorkonde Werelderfgoed voor Waddenzee

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt zaterdag 19 juni de Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee van de Unesco in ontvangst. Hiermee is de Waddenzee officieel Werelderfgoed.

De heer Kishore Rao van de Unesco komt daarvoor naar Lauwersoog om daar op de boot de Waddenzee tot Werelderfgoed te verklaren. Daarnaast zal ook het nieuwe logo voor Werelderfgoed Waddenzee worden onthuld en wordt de start gegeven van het ‘Werelderfgoedweekend’ in Nederland.

De Waddenzee is een uniek getijdengebied waar een vrijwel ononderbroken systeem van zand- en slikplaten is te vinden. Er is een enorme variëteit aan landschappen, flora en fauna. Het is de belangrijkste pleisterplaats voor miljoenen vogels, zowel permanent als op doortocht. Nederland en Duitsland hebben jarenlang gepleit voor een plaats op de Werelderfgoedlijst naast bijvoorbeeld het Australische Great Barrier Reef. In Nederland zijn meer (culturele) Werelderfgoederen zoals de Stelling van Amsterdam, Schokland, Kinderdijk, het stoomgemaal in Lemmer, het Rietveld Schroderhuis, Willemstad (Curacao) en de Beemster.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?