RSS

Duitsland aanjager voor Nederlandse economie

do, jun 17, 2010

Economie en Ondernemen

Duitsland aanjager voor Nederlandse economie

De Duitse economie trekt harder aan dan gedacht en dat heeft positieve gevolgen voor Nederland. Dat voorspelt de Nederlands-Duitse Handelskamer donderdag.

De voorspelling is gebaseerd op nieuwe gegevens die de Deutsche Industrie- und Handelskammertag eerder deze week bekendmaakte. Naar verwachting bedraagt de economische groei van Duitsland in 2010 ongeveer 2,4 procent. In 2009 was er nog sprake van een daling van 4,9 procent.

Directeur Axel Gerberding van de Handelskamer constateert een positief economisch klimaat in Duitsland, met een groeiende werkgelegenheid en meer ruimte voor investeringen. De grootste motor van de ontwikkeling is volgens de Handelskamer de export. Gezien de prognose zal deze in 2010 met 10 procent groeien. De orderpositie verbetert zich snel weer richting het niveau van voor de crisis. ,,Dit was enkele maanden geleden nog niet te verwachten”, aldus Gerberding.

De groeiende internationale handel biedt volgens de Handelskamer vooral ook goede perspectieven voor Nederlandse aanbieders. Zo zal de Duitse import naar verwachting ongeveer 8 procent groeien en hiermee bijna weer het niveau van voor de crisis bereiken. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?