RSS

EU verbiedt invoer van illegaal gekapt hout

EU verbiedt invoer van illegaal gekapt hout

De Europese Unie zal de invoer van illegaal gekapt hout voortaan verbieden. Dat is het Europees parlement vandaag overeengekomen met de regeringen van de verschillende lidstaten.

Die laatsten hadden aanvankelijk een minder verregaand voorstel op tafel gelegd, maar via onderhandelingen konden de Europarlementsleden alsnog een volledig verbod binnenhalen. Milieuorganisaties WWF en Greenpeace reageren alvast tevreden.

“Na jaren van intens overleg verwelkomen we dit verbod op illegaal hout”, stellen beide organisaties in een gezamenlijk persbericht. “Samen zullen deze maatregelen er toe bijdragen dat bedrijven die enkel legaal hout willen importeren niet langer nadeel ondervinden, en dat het tropisch regenwoud beter beschermd kan worden.”

Toch blijven er nog enkele risico’s over, waarschuwen WWF en Greenpeace. Zo dreigt het gebrek aan een eenduidig Europees sanctiesysteem de regeling te ondermijnen. Dat er bovendien een uitzondering werd ingebouwd voor geprinte producten, zoals boeken en kranten, zou het verbod nog verder kunnen afzwakken. De milieuorganisaties hopen daarom dat de verschillende lidstaten elk strenge straffen zullen voorzien.  (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?