RSS

Nederlandse export stijgt met 17 procent

di, jun 15, 2010

Economie en Ondernemen

Nederlandse export stijgt met 17 procent

Nederland heeft in april flink meer uitgevoerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Het volume van de uitvoer van goederen lag 17 procent hoger dan in april 2009. Dat meldde dinsdag het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS wijst er wel op dat de vergelijkingsbasis makkelijk is. In de eerste helft van 2009 lag het uitvoervolume als gevolg van de economische crisis 11 tot 15 procent lager dan een jaar eerder. Het exportvolume in april van dit jaar lag ongeveer op hetzelfde niveau als in april 2008.

De invoer nam in april met bijna 13 procent toe. Het volume van de invoer ligt nog steeds duidelijk onder het niveau van twee jaar geleden, aldus het CBS.

Waarde

De waarde van de goederenuitvoer kwam in april uit op 30,2 miljard euro. De invoerwaarde bedroeg 26,7 miljard euro. Het handelsoverschot bedroeg daarmee 3,5 miljard euro. Dat is 1,2 miljard euro meer dan in april 2009.

De uitvoer naar landen van de Europese Unie steeg in april voor het eerst sinds maart 2009 sterker dan de uitvoer naar andere landen. De invoer uit niet-EU-landen nam juist sterker toe dan de invoer uit landen die wel lid zijn van de EU. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?