RSS

Steun voor milieuactie groeit weer in VS

Steun voor milieuactie groeit weer in VS

Na een dalende trend vorig jaar spreken weer meer Amerikanen hun steun uit voor milieumaatregelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse universiteiten.

Onderzoekers van de universiteiten van Yale en George Mason ondervroegen 1204 Amerikanen naar hun mening rond de klimaatverandering en keken hoe hun mening veranderd was tussen januari en nu. Daaruit bleek dat het percentage Amerikanen dat overtuigd is van de klimaatverandering, van 57 naar 61 procent steeg. 53 procent maakt zich er zorgen over en 63 procent vindt het een persoonlijk belangrijk thema, stuk voor stuk hogere percentages dan in januari.

De cijfers lijken te wijzen op een nieuwe trend, nadat eerdere onderzoeken een daling van het milieubewustzijn hadden vastgesteld. Eind vorig jaar bleek nog dat het aantal Amerikanen dat zich ernstig zorgen maakt over het klimaat gedaald was van 41 naar 37 procent. En een Gallup-studie in maart wees uit dat bijna de helft van de bevolking de klimaatbezorgdheid overdreven vond.

De resultaten komen er op een belangrijk moment. Over enkele dagen beslist de Amerikaanse Senaat over een wetsvoorstel dat het Amerikaanse Milieuagentschap (EPA) moet verbieden om broeikasgassen te reguleren. (IPS)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?