RSS

Centrale bank Duitsland ziet sterkere groei

vr, jun 11, 2010

Economie en Ondernemen

Centrale bank Duitsland ziet sterkere groei

De centrale bank van Duitsland voorspelt een ,,aanzienlijk sterkere” economische groei in het tweede kwartaal van dit jaar dan de 0,2 procent in de eerste drie maanden. Dat heeft bestuurslid Andreas Dombret van de Bundesbank vrijdag bekendgemaakt.

Voor heel dit jaar mikt de Bundesbank op een groei van het bruto binnenlands product van Duitsland met 1,9 procent, gevolgd door een toename met 1,4 procent volgend jaar. ,,Het herstel is ingezet na een strenge winter en is te danken aan een opleving van de wereldeconomie”, aldus de centrale bank.

De groei gaat wel gepaard met een oplopende inflatie. Dit jaar zal die 1,2 procent bedragen en volgend jaar 1,6 procent. Volgens de Bundesbank heeft de waardedaling van de euro nauwelijks invloed gehad op de consumentenprijzen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?