RSS

Nederlands studententeam wEarth-IT op jacht naar stemmen

Nederlands studententeam wEarth-IT op jacht naar stemmen

Vandaag start de People’s Choice award van softwarecompetitie Imagine Cup 2010. Studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft zullen van 4 tot en met 8 juli Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde finale van de Imagine Cup, de softwarecompetitie van Microsoft.

De eerstejaars studenten, Daniëlla Bal, Malissa Bal, Jasper Baljeu en Johan Laanstra vormen het team wEarth-IT en wonnen tijdens de landelijke finale in maart het ticket naar Polen.

Naast de reguliere jurybeoordeling tijdens de finale in het Poolse Warschau, kan er vanaf vandaag worden gestemd op het favoriete studententeam via de People’s Choice award. Het team kan door voldoende stemmen deze publieksprijs in de wacht slepen. Stemmen op het Nederlandse studententeam kan via deze site.

De studenten hebben met wEarth-IT een concept ontwikkeld waarmee consumenten door middel van een groen productlabel geholpen worden bij de aankoop van groene producten. Door dit label worden producenten gestimuleerd om hun productieproces te verduurzamen. Het team hoopt met wEarth-IT een verschil te maken op het gebied van een duurzaam leefmilieu, millenniumdoel zeven.

Meer dan 325.000 studenten afkomstig van over de hele wereld schreven zich in voor de achtste editie van de softwarecompetitie. De 400 studenten met het beste idee zijn door naar de finale in Polen. De wedstrijd daagt studenten uit om een oplossing te bedenken voor ’s werelds grootste problemen, de acht millenniumdoelen. Het thema is: ‘Imagine a world where technology helps solve the toughest problems.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?