RSS

OESO: economie herstelt beter dan verwacht

wo, mei 26, 2010

Economie en Ondernemen

OESO: economie herstelt beter dan verwacht

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) heeft zijn verwachtingen voor economische groei voor 2010 en 2011 naar boven bijgesteld. Dat maakt de denktank woensdag bekend in zijn twee maal per jaar verschijnende economische vooruitblik.

De Oeso verwacht dat de economie van de 31 bij de organisatie aangesloten landen dit jaar met 2,7% zal toenemen en in 2011 met 2,8%. Afgelopen november voorspelde de denktank nog dat de groei dit jaar 1,9% en volgend jaar 2,5% zou bedragen.

Ook stelde de Oeso zijn voorspellingen voor de groei van de wereldeconomie bij naar 4,6% en 4,5% voor 2010 en 2011 van de eerder genoemde groeipercentages van 3,4% en 3,7%.

Ondanks de schuldenproblemen verhoogt de organisatie ook zijn groeiverwachtingen voor de eurozone, maar denkt ze nog steeds dat de groei minder zal zijn dan in andere grote economieen. De Oeso houdt voor 2010 rekening met een groei van 1,2% van het gezamenlijke bruto binnenlands product (bbp) van de 16 eurolanden en voor 2011 is dit 1,8%. De groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie in 2010 en 2011 bedraagt 3,2% voor beide jaren en voor Japan zijn de cijfers 3,0% en 2,0%. (Dow Jones)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?