RSS

Ondernemers industrie hebben weer vertrouwen

di, mei 25, 2010

Economie en Ondernemen

Ondernemers industrie hebben weer vertrouwen

DEN HAAG – Ondernemers in de industrie zijn voor het eerst in twee jaar weer positief gestemd. Het producentenvertrouwen kwam in mei uit op 0,4. Een maand eerder was het nog -1,4, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

De ondernemers waren in mei veel beter te spreken over de voorraden gereed product, een van de aspecten waarop het producentenvertrouwen is gebaseerd. Ook beoordeelden zij de orderpositie beter dan in april. Wel is het aantal ondernemers dat positief oordeelt over de orderpositie, nog steeds veel kleiner dan het aantal dat een negatief oordeelt velt.

Ook over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche zijn de producenten minder pessimistisch dan een maand geleden. Sinds het dieptepunt van februari 2009 vertoont het producentenvertrouwen een stijgende lijn. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?