RSS

Inkoopmanagers industrie positiever

do, apr 1, 2010

Economie en Ondernemen

Inkoopmanagers industrie positiever

De inkoopmanagers van Nederlandse industriebedrijven zijn de afgelopen maand weer positiever geworden over de economie. Dat bleek donderdag uit de maandelijkse index van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI).

De index steeg van 55,2 in februari naar 57,8 in maart. Een stand boven de 50 duidt op groei van de industriële activiteit, een stand onder de 50 op krimp. De index bereikte het hoogste niveau sinds juli 2007, ver voor de financiële crisis en de recessie. Op het dieptepunt van de recessie, begin vorig jaar, stond de index op 35,5.

Uit de antwoorden van de geraadpleegde inkoopmanagers bleek dat de krimp van de werkgelegenheid in de sector in maart tot stilstand is gekomen. De personeelsbestanden bleven grotendeels constant. Bedrijven die personeel aannamen deden dat door de grote hoeveelheid werk.

De producenten waren ook voor het eerst in zestien maanden in staat hun prijzen te verhogen. Het aantal nieuwe orders steeg in maart voor de negende opeenvolgende maand. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?