RSS

‘Autoriteiten zaaiden paniek over Mexicaanse griep’

di, mrt 30, 2010

Gezondheid en Voeding

'Autoriteiten zaaiden paniek over Mexicaanse griep'

BRUSSEL – De wereldgezondheidsorganisatie WHO en andere overheidsinstellingen hebben vorig jaar onnodig paniek gezaaid over de Mexicaanse griep.

Dat staat in een conceptrapport van de mensenrechtenorganisatie Raad van Europa, dat is uitgelekt via de Britse krant The Guardian.

Het aantal doden als gevolg van de griepgolf werd door de autoriteiten schromelijk overdreven. Zo vielen in het Verenigd Koninkrijk niet 65.000 doden, zoals het ministerie van Volksgezondheid aanvankelijk voorspelde, maar 360.

De overdreven voorstelling van zaken, waarbij een lobby van de farmaceutische industrie mogelijk een rol speelde, heeft het vertrouwen in officiële instanties aangetast, stelt het rapport.

Als zich een nieuwe pandemie aandient, zullen veel mensen geneigd zijn de aanbevelingen van de WHO en andere organisaties met een korreltje zout te nemen en zich niet laten vaccineren.

Het rapport van de Raad van Europa, waarbij 47 landen waaronder Nederland zijn aangesloten, verschijnt in april.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

 1. Douwe Beerda:

  Waarbij een lobby van de farmaceutische industrie mogelijk een rol speelde? Ik gok dat zij de absolute hoofdrol speelden. Als je bijvoorbeeld naar onderstaande documentaires kijkt dan weet de industrie heel goed hoe ze met gladde marketing en angstzaaien flink geld kunnen verdienen. Dat hebben ze nu een keer op mondiale schaal laten zien. Er zijn wereldwijd bijna 1 miljard vaccins verkocht dit a 7,50 per stuk is toch een mooie omzet in tijden van economomische crisis.

  Documentaires die laten zien dat de farmaceutische industrie voornamelijk door marketing en niet door goede medicijnen geld verdient.TROS Radar publiceerde een aantal zeer goede documentaires over dit onderwerp:
  Hypeziektes: http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1411

  Tweeluik farmaceutische Industrie
  deel 1: http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1237
  deel 2: http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitzending&itemUid=1239

  Ook zijn er een tweetal Engelstalige documentaires gemaakt die op een pijnlijke manier laten zien hoe de psychiatrie in combinatie met de farmaceutische industrie en gladde marketingbureau`s honderden miljarden verdienen aan het medicaliseren van gedrag. Wees voorbereid op schokkende beelden en onthullingen:
  Marketing Madness: http://www.cchr.org/#/videos/marketing-of-madness-introduction
  Making a Killing: http://www.cchr.org/#/videos/making-a-killing-introduction

 2. Edwin Noorlander:

  Is een synoniem voor “autoriteiten” niet “paniek zaaien”?
  Nederlander hebben niet voor niets de meeste verzekeringen.
  Hoe minder mensen weten, hoe meer je ze kan wijs maken, en kan verdienen.

  zeven beïnvloedingen technieken
  http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/influence/1001004004861415/index.html%3bjsessionid=59CCDB3A21C064979EC46D2A9F89D2C6.ps2523

 3. Petra:

  Stress/angst veroorzaken een grote afname van het immuunsysteem. Op hoeveel radio en tv kanalen en hoe vaak is de wereld bedreigende aankomende pandemie wel niet geweest.
  Mensen kijken zo ontzettend veel tv (ook een drug..) waar mee ze tientallen keren als het geen honderden keren de berichten over de aankomende van de aankomende wereld gezondheidsramp.
  Dit betekend dat heel veel mensen ook op andere manieren ziek zijn geworden, dat alleen al betekend meer inkomsten voor de farmaceutische industrie.
  Angst is de allerbeste marketing tool om geld mee te verdienen. Dood eng 😉

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?