RSS

Willem-Alexander loopt ‘Run for Water’

Willem-Alexander loopt 'Run for Water'

Prins Willem-Alexander doet op 18 april mee aan de Run for Water rond het Olympisch Stadion in Amsterdam, een loop van 6 kilometer van Live Earth Amsterdam. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekend.

Doel van het evenement is de wereldwijde drinkwaterproblematiek onder de aandacht te brengen. Kinderen en vrouwen in ontwikkelingslanden lopen dagelijks gemiddeld zes kilometer om water te halen. Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen geen toegang tot veilig drinkwater.

De Amerikaanse organisatie Live Earth, opgericht door Al Gore en Kevin Wall, heeft eind 2009 de Live Earth Run for Water-campagne gelanceerd. Op 18 april zullen op meer dan honderd plekken op de wereld 6 kilometerlopen en concerten plaatsvinden. Ook in Amsterdam staat een concert gepland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hier komen naar verwachting ongeveer 25.000 mensen op af. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?