RSS

Economie VS groeit sterker dan verwacht

vr, feb 26, 2010

Economie en Ondernemen

Economie VS groeit sterker dan verwacht

WASHINGTON (AFN) –  De Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 5,9 procent gegroeid op jaarbasis. Dat blijkt uit een tweede raming die het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag bekendmaakte. Bij een eerste raming in januari werd nog gerekend op een groei met 5,7 procent.

Het is de sterkste groei sinds de herfst van 2003. In het derde kwartaal groeide de Amerikaanse economie nog met 2,2 procent op jaarbasis. Daarvoor kromp de economie vier kwartalen op rij. Over heel 2009 ging de Amerikaanse economie met 2,4 procent achteruit. Dat is de sterkste krimp sinds 1946.

De opwaartse bijstelling was onder meer te danken aan de bedrijfsvoorraden, die minder snel daalden dan eerder gedacht en aan hogere investeringen in onder meer software.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?