RSS

Duitse export groeit weer

di, feb 9, 2010

Economie en Ondernemen

Duitse export groeit weer

WIESBADEN (AFN) –  De export van Duitsland is in december voor het eerst in ruim een jaar tijd weer gegroeid. Duitsland verscheepte in die maand 3,4 procent meer goederen naar het buitenland dan een jaar eerder. Daarmee was de export van de grootste economie van Europa voor het eerst sinds oktober 2008 weer hoger dan een jaar eerder.

De Duitse export ging afgelopen jaar door een diep dal. In totaal nam de uitvoer van goederen met ruim 18 procent af. Dat is de sterkste krimp sinds 1950. Door de forse achteruitgang moest Duitsland de titel van grootste exporteur ter wereld afstaan aan China, zo bevestigde het Duitse bureau voor de statistiek dinsdag.

De uitvoer van Duitse goederen daalde afgelopen jaar tot 803,2 miljard euro, terwijl de invoer met ruim 17 procent afnam tot 667,1 miljard euro. Het handelsoverschot van de Duitsers daalde daarmee tot 136,1 miljard euro tegen 178,3 miljard euro een jaar eerder.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?