RSS

LG komt met een flexibele e-Paper

LG komt met een flexibele e-Paper

Het lezen van de krant tijdens je dagelijkse pendeltocht kan straks veel gemakkelijker. LG heeft onlangs haar flexibele e-Paper onthult, een nieuw type e-reader dat de look en feel van de krant nabootst. Wanneer dit concept op de markt komt zal het de dikke kranten onnodig maken en zo hopelijk tonnen aan papier en koolstof uitstoot besparen.

Het product van het Koreaanse bedrijf heeft een 19 inch display met een dikte van 0,3 millimeter (ongeveer zo dik als 5 blaadjes papier). In tegenstelling tot bestaande e-readers buigt deze technologie terug naar zijn originele vorm. Dit geeft het juist de feel en look van een echte krant. De designers hopen dat deze flexibiliteit klanten zal aantrekken omdat het de originele krant nabootst en het geen bomen kost om deze krant te maken.

Om e-paper zo buigzaam te maken hebben de ontwikkelaars het display paneel op metaal foelie geplaatst in plaats van op glas. Het IC van het paneel zit ook op het paneel zelf, en niet op de zijkant, wat het nog meer flexibiliteit meegeeft.

Producten zoals de Amazon Kindle en de Sony Reader heeft tot discussies geleid op de impact van e-readers op het milieu in vergelijking tot kranten en tijdschriften. Volgens de New York Times is de boek- en kranten industrie verantwoordelijk voor het neerhalen van 125 miljoen bomen in 2008. Naast  de rol van de boeken- en kranten industrie in de ontbossing, zorgt het produceren van papier voor veel afvalwater en een flinke koolstof uitstoot. Het is dus duidelijk dat de consument een eco- alternatief tot haar beschikking moet hebben. We hebben geen cijfers kunnen vinden over het energie verbruik van het e-papier. Maar we gaan er van uit dat zolang het stevig is en er geen miljoenen kilowatt aan stroom voor nodig is om te produceren, het een betere optie is dan het gedrukte papier.

De 19 inch reader van LG is slechts een prototype, maar het bedrijf is van plan om het 11,5 inch grote flexibele e-Paper te gaan uitgeven in het eerste halfjaar van 2010.

Bron: Inhabitat

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?