RSS

NASA onthult elektrisch eenpersoons vliegtuigje

vr, feb 5, 2010

Wetenschap en Natuur

NASA onthult elektrisch eenpersoons vliegtuigje

NASA werkt momenteel aan een indrukwekkend eenpersoons minivliegtuig. De Puffin is een elektrisch eenpersoons vliegtuig dat misschien wel het begin kan zijn van nieuwe, fantastische luchtvaarttechnologie. Met twee elektrische motoren, een lithium fosfaat batterij en een topsnelheid van 480 km p/u.

Mensen zullen hun iPhone inruilen voor een kans om deze vliegtuigen in actie te zien, zo geweldig is ‘ie! Origineel is hij ontwikkeld voor militaire operaties, omdat hij weinig geluid maakt en minder warmte uitstoot dan verbrandingsmotoren. De Puffin is ook nog milieuvriendelijker dan de normale vliegtuigen.

NASA-Electric-Puffin-2

Wanneer het verticaal opstijgend en landend voertuig (VTOL) op de grond staat, is het 3,7 meter op 4 uitklapbare poten, deze fungeren ook als landingsgestel. Om op te stijgen beginnen de twee propellers te draaien en tillen het vliegtuig van de grond, vervolgens leunt het vliegtuig voorover en stijgt horizontaal op. De piloot ligt tijdens de vlucht horizontaal in de cockpit. De gemiddelde snelheid is ongeveer 240 km p/u en de maximum snelheid is 480 km p/u. Dit alles op lithium fosfaat batterijen.

NASA-Electric-Puffin-3

De NASA ingenieurs hebben dit vliegtuigje de Puffin genoemd omdat het wat weg heeft van de vogel (de papegaaiduiker). Het vliegtuig heeft geen uitstoot tijdens het vliegen, wat het uiteraard aanzienlijk milieuvriendelijker maakt dan vliegtuigen met verbrandingsmotoren. Ook zal de Puffin superstil zijn. Wel 10x zo stil als de huidige ‘stille’  helikopters. En omdat het vliegtuig een elektrische motor heeft, heeft het ook niet de zogenaamde “ flight ceiling” wat betekent dat het bij ‘dunne lucht’ tot 9.150 meter hoog kan komen.

Bron: Inhabitat

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?