RSS

Dienstensector VS groeit licht

wo, feb 3, 2010

Economie en Ondernemen

Dienstensector VS groeit licht

De dienstensector in de Verenigde Staten is in januari licht gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg tot een stand van 50,5 van 49,8 een maand eerder. Dat bleek uit cijfers die woensdag door het onderzoeksbureau Institute for Supply Management (ISM) bekend werden gemaakt.

De ISM-index voor de dienstensector staat daarmee op het hoogste niveau sinds mei 2008. Een stand van boven de 50 duidt op groei en een stand onder de 50 op krimp. De dienstensector is het belangrijkste economische segment in de VS, goed voor 80 procent van de economie. De dienstensector omvat activiteiten als de horeca, de luchtvaart en het bankwezen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?