RSS

Economisch klimaat eurozone verder verbeterd

do, jan 28, 2010

Economie en Ondernemen

Economisch klimaat eurozone verder verbeterd

BRUSSEL (AFN) – De index die het vertrouwen van consumenten en ondernemers in de economie van de eurozone meet, is in januari voor de tiende maand op rij gestegen. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Commissie donderdag bekendmaakte.

De index waarmee het vertrouwen wordt weergegeven, steeg van een herziene 94,1 punten in december naar 95,7 punten in januari. Analisten gepolst door Reuters hadden een stand van 92,4 punten verwacht.

Industriële ondernemers werden deze maand flink optimistischer over de economie. Ook ondernemers in de dienstensector zijn positiever gestemd. Het vertrouwen onder consumenten in de eurozone bleef onveranderd vergeleken met december.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?