RSS

The Solar Future zonne-energie conferentie 2010

wo, jan 20, 2010

Wetenschap en Natuur

The Solar Future zonne-energie conferentie 2010

Het Nederlandse bedrijf SolarPlaza organiseert op 22 april 2010 de tweede grote zonne-energie conferentie van deze eeuw in Nederland. Het thema is: “Zonne-energie is nu al belangrijk voor Nederland”.

Ondernemers, investeerders, regionale overheden en andere belangstellenden voor zonne-energie komen bijeen in Utrecht. Het doel van de conferentie is een platform te bieden en een breed publiek informeren over lokale en nationale initiatieven en trends in de markt en industrie en vooral ook te inspireren.

“De zonne-energie revolutie is onontkoombaar. Binnen 3 jaar zullen zonnepanelen al in Zuid- Europa duurzame stroom opwekken tegen prijzen die kunnen concurreren met de prijs van grijze stroom voor particulieren. De vraag zal dan zijn of je je energie goedkoop en schoon van je eigen dak haalt, of duur inkoopt bij je energieleverancier.” stelt Edwin Koot van Solarplaza. “Wat kunnen we in Nederland hiermee doen en hoe moeten we nu al anticiperen?”

De internationale markt voor zonne-energie groeit al jaren met 40%. Toch zal de huidige omvang verbleken bij die over vijf jaar. In diverse landen zorgt de overheid met subsidies voor grootschalige marktontwikkelingen op het gebied van zonne-energie. Succesvolle markten zijn naast Duitsland ook Belgie, Tjechie, Frankrijk, Spanje en Italie. De vraag is: doen we in Nederland eigenlijk genoeg?.

De thema’s van de conferentie zijn: internationale trends, de toekomst van een Nederlandse PV industrie, praktijkervaringen in de Nederlandse markt, zonnestroom initiatieven van Gemeenten en Provincies, wat doen beslissers en financiers en de visie van experts. De conferentie is opgezet voor een breed publiek, variërend van overheden tot bedrijven, van investeerders tot uitvoerders. In Utrecht zullen meer dan 20 sprekers vertellen hoe de Nederlandse markt en industrie zich ontwikkelt en waar de kansen liggen. Prominenten en experts zullen hun visie geven op de toekomst voor zonne-energie in Nederland, gevolgd door een politiek debat met experts en de deelnemers in de zaal.

Meer informatie: www. solarplaza.com

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?