RSS

Duurzaam huis voor ontwikkelingslanden

Duurzaam huis voor ontwikkelingslanden

Een duurzaam huis ontwerpen voor ontwikkelingslanden. Binnenkort kan het. Vrijdag start een internationale ontwerpcompetitie voor (toekomstige) architecten om betaalbare duurzame huizen voor lagelonenlanden te ontwikkelen.

De wedstrijd is uitgeschreven door Open Source House, een initiatief van architect Vincent van der Meulen en non-profitorganisatie Enviu. Tot 17 mei kunnen architecten hun ontwerpen insturen. Een jury, waarin ook de Britse architect Cameron Sinclair en een decaan van de grootste universiteit van Ghana plaatsnemen, beoordeelt de ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt gebouwd als proefproject in Ghana. ,,Daarvoor nemen we een lokale ondernemer in de arm”, aldus een woordvoerder van Enviu.

De organisatie wil dat de huizen ‘modulair’ zijn, waarbij toekomstige bewoners een huis per kamer kunnen laten bouwen. ,,Dat zie je nu ook veel in lagelonenlanden: men spaart geld en bouwt een kamer. Daarna spaart men weer verder en bouwt een kamer ernaast of erbovenop”, aldus de zegsman. Omdat er met lokale ondernemers wordt gewerkt, wil de organisatie dat de ontwerpen met lokale materialen kunnen worden gemaakt.

De vraag naar betaalbare duurzame huizen in ontwikkelingslanden wordt steeds groter, nu de middenklasse daar aan het groeien is. Volgens de organisatie zijn veel bestaande huizen niet betaalbaar, niet duurzaam en van lage kwaliteit. Enviu hoopt door het project de levensstandaard van veel mensen in die gebieden te verbeteren.

Website: www.os-house.org

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?