RSS

VS steunen klimaatfonds 100 miljard

VS steunen klimaatfonds 100 miljard

De Verenigde Staten gaan ermee akkoord dat vanaf 2020 jaarlijks een bedrag van 100 miljard dollar (68,7 miljard euro) in het klimaatfonds wordt gestort. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, donderdag in Kopenhagen laten weten.

De financiering van het fonds moet in 2013 beginnen. In 2015 moet er jaarlijks 50 miljard dollar (bijna 35 miljard euro) in gestort worden. Vijf jaar later moet dat bedrag zijn verdubbeld. Woensdag stemden Afrikaanse landen in met het bedrag van 100 miljard dollar. Het bedrag komt ook overeen met voorstellen van de Europese Unie.

In de jaren 2010 tot 2012 moet jaarlijks 10 miljard dollar (bijna 7 miljard euro) worden gegeven aan arme landen om de gevolgen van de opwarming van de aarde tegen te gaan. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?