RSS

Sprong naar kwaliteit in goedkope zonnepanelen

ma, dec 14, 2009

Wetenschap en Natuur

Sprong naar kwaliteit in goedkope zonnepanelen

Jerry Stokes, Vice President Strategy Europe bij Suntech, verwacht dat de markt voor zonne-energie de komende jaren sterk zal groeien, tevens verwacht hij in 2010 ‘een sprong naar kwaliteit bij de aanbieders van goedkopere zonnepanelen’. Suntech is één van de grootste fabrikanten van zonnemodules ter wereld.

Hij leidt dit ondermeer af uit de bestelling door drie (niet-nadergenoemde) Europese bedrijven, die met zijn bedrijf een leveringscontract voor de lange termijn hebben afgesloten.

In totaal gaat het om 490MW aan zonnemodules die gespreid over drie jaar worden geleverd.

Het gaat om een reseller, een EPC-organisatie (engineering, procurement en construction) en een projectontwikkelaar, die naar verluidt ‘nauw samenwerken op het gebied van marktinformatie, het plannen van verzendingen en de uitrol van nieuwe producten’.

Stokes verwacht de komende maanden een ‘sprong naar kwaliteit voor zonne-energiebedrijven die betaalbare producten leveren’. Dat betekent dat de hoogwaardige photovoltaïsche panelen stevig goedkoper zullen zijn of dat voor dezelfde prijs panelen met een hoger rendement zullen worden aangeboden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Danny:

    Dit is zeer goed nieuws, straks kan iedere particulier voor een paar duizend euro zijn/haar dak vol leggen voor +/- 7 duizend euro of nog minder en zo het hele huishoudelijk elektriciteits verbruik kan dekken. 🙂

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?