RSS

Miljoenen onzichtbare kinderen krijgen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg

Miljoenen onzichtbare kinderen krijgen toegang tot onderwijs en gezondheidszorg

Ruim 40 miljoen mensen, voornamelijk kinderen, in 32 landen zijn geïdentificeerd en hebben een geboortebewijs gekregen als resultaat van de campagne “Universal Birth Registration”. Daarmee krijgen zij toegang tot onderwijs en gezondheidszorg.

De grootschalige vijf jaar durende campagne heeft tevens geresulteerd in een verbetering van het overheidsbeleid ten aanzien van geboorteregistratie in tien landen. Dit biedt naar schatting nog 153 miljoen kinderen de mogelijkheid zich te registreren en de garantie voor het verstrekken van geboortecertificaten voor de volgende generaties, zo blijkt uit het Plan-rapport “Count Every Child” dat vorige maand in Londen is gepresenteerd.

Grote verandering
Jaarlijks worden naar schatting 51 miljoen geboortes, 40 procent van alle geboortes wereldwijd, niet geregistreerd met directe negatieve gevolgen voor de naleving van alle overige rechten van het kind. Het Plan rapport, ‘Count Every Child’ toont een aanzienlijke verandering in een aantal landen in zeer korte tijd als gevolg van de campagne. Behalve de geweldige resultaten, beschrijft het rapport tevens bijzondere verhalen zoals dat van een vrouw in de Dominicaanse Republiek die 120 kilometer liep om haar kind te registreren.

Ondersteuning
De campagne wordt ondersteund door grote namen als Aartsbisschop Tutu en Slumdog Millionaire acteur Anil Kapoor. Aartsbisschop Tutu, die campagne in 2005 lanceerde, zei onlangs: “Universele geboorteregistratie is onmogelijk om te negeren en zeker mogelijk om te realiseren, als landen de politieke wil hebben om het waar te maken.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?