RSS

Child Rights Alliance staat garant voor Girl Power

Child Rights Alliance staat garant voor Girl Power

Zes ontwikkelingsorganisaties, Plan Nederland, Child Helpline International, Defence for Children Nederland-ECPAT, Free Voice, International Child Development Initiatives en Women Win hebben deze week gezamenlijk hun subsidieaanvraag ingediend bij minister Koenders. De `Child Rights Alliance’ wil tussen 2011 en 2015 de rechtspositie van meisjes in 15 ontwikkelingslanden structureel verbeteren.

De alliantie, waarvan Plan Nederland de penvoerder is, vraagt in totaal 90 miljoen voor vijf jaar aan in het kader van de nieuwe subsidieronde van het Medefinancieringstelsel (MFS) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De alliantie heeft de afgelopen jaren al intensief samengewerkt in het Kinderrechtencollectief, de werkgroep Stop Geweld tegen Kinderen, en bij het opzetten van kindertelefoons, `childmedia’-programma’s en jeugdjournaals. Een nieuwe partner in de Alliantie is de jonge en vernieuwende organisatie `Women Win’, die vooral actief is op het gebied van gender en sport.

De aanvraag `Gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen’, is tot stand gekomen in samenwerking met partnerorganisaties uit het maatschappelijk middenveld in 15 ontwikkelingslanden op drie continenten. Hiermee presenteert de alliantie een gezamenlijk programma waarin de bestrijding van armoede van meisjes en vrouwen en hun recht op volwaardige sociale, economische en politieke participatie centraal staan. De alliantie richt zich ondermeer op het aanpakken van tradities die gelijkheid van jongens en meisjes in de weg staan, waaronder meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken.

De alliantie wil door bundeling van expertise en partnernetwerken op het lokale, nationale en internationale niveau in de 15 landen structurele en aantoonbare resultaten boeken op individueel, sociaal cultureel en institutioneel niveau.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?