RSS

Groei industrie eurozone trekt aan

di, dec 1, 2009

Economie en Ondernemen

Groei industrie eurozone trekt aan

LONDEN (AFN) – De industriële bedrijvigheid in de eurozone is in november voor de tweede maand op rij toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Britse Markit-onderzoeksbureau dinsdag naar buiten bracht. De index die Markit gebruikt om de groei of krimp aan te geven, steeg tot 51,2 punten van 50,7 punten in oktober.

Een stand van boven de vijftig geeft groei aan, daaronder is sprake van krimp. De toename in november was vooral te danken aan Duitsland, waar de bedrijvigheid de grootste sprong maakte sinds juni 2008. Ook in Frankrijk en Italië groeide de industrie.

Het cijfer over november was iets beter dan verwacht. Door Reuters geraadpleegde analisten rekenden op een lichte stijging van de index naar 51 punten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?