RSS

Groei-economieën vormen milieufront

Groei-economieën vormen milieufront

China, India en andere groei-economieën en ontwikkelingslanden hebben overleg gepleegd om met een gezamenlijk standpunt naar de klimaatconferentie in Kopenhagen te trekken.

China, India, Brazilië, Zuid-Afrika en Soedan zijn het tijdens een discrete vergadering van 48 uur in Peking eens geworden over de belangrijkste agendapunten van de conferentie die loopt van 7 tot 18 december. Dat meldt het persagentschap Reuters. Ze zijn dus van plan op die klimaattop met één stem te spreken. De groep wil er ondermeer op aandringen dat de westerse landen het nodige geld en de vereiste technologie ter beschikking stellen om de ontwikkelingslanden te helpen de opwarming van de aarde te bestrijden.

China is ’s werelds grootste producent van broeikasgassen, India komt op de vierde plaats. Brazilië heeft ook een aanzienlijke impact door de ontbossing van het Amazone-gebied. Zij, staan onder grote druk van de internationale gemeenschap daar iets aan te doen. Deze landen zouden daartoe ook bereid zijn, maar ze vinden dat de rijke landen niet het goede voorbeeld geven. De top in Kopenhagen heeft de ambitie nog striktere algemene regels inzake de uitstoot van schadelijke stoffen vast te leggen dan het Protocol van Kyoto. (Bron: De Tijd)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?