RSS

Samenwerking VS en India voor schone energie

Samenwerking VS en India voor schone energie

De Verenigde Staten en India gaan nauwer samenwerken op het gebied van duurzame energie. Beide landen willen onder meer ,,de ontwikkeling en de inzet van schone energievormen” versnellen. Dat staat in een akkoord dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en haar Indiase collega Somanahalli Krishna dinsdag (lokale tijd) hebben ondertekend.

De ondertekening valt samen met een staatsbezoek van de Indiase president Manmohan Singh aan Washington. Hij ontmoet onder andere zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama. Rond het bezoek werden nog zeker zeven andere akkoorden ondertekend, onder meer over nauwere economische betrekkingen.

De energieovereenkomst moet een akkoord op de klimaattop in Kopenhagen volgende maand dichterbij brengen. De regeringen van de Verenigde Staten, Europa en Japan willen opkomende economieën als India en China ervan overtuigen de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. India houdt vooralsnog de boot af, omdat New Delhi vindt dat westerse landen zelf niet ver genoeg gaan. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?