RSS

Indiase auto’s krijgen energielabel

Indiase auto's krijgen energielabel

BRUSSEL (IPS) – India wil automakers verplichten vanaf 2011 het verbruik van al hun voertuigen duidelijk kenbaar te maken. Dat heeft minister van Milieu Jairam Ramesh bekend gemaakt op een conferentie over milieuvriendelijke auto’s in New Delhi. Het energielabel moet helpen de gigantische luchtvervuiling in de Indiase steden tegen te gaan en de CO2-uitstoot van het land in te perken.

Er rijden al ongeveer 24 miljoen auto’s rond in India, en dat aantal stijgt snel. Begin dit jaar werden er in India al meer dan 100.000 auto’s per maand verkocht. Carlos Ghosn, de ceo van Renault-Nissan, verwacht dat de Indiërs tegen 2020 zes miljoen auto’s per jaar zullen kopen.

Nu maken nog veel oude karren de Indiase wegen onveilig. Ze zuipen brandstof en verpesten de lucht. Vooral in de grote steden is dat een probleem. New Delhi, waar vijf miljoen auto’s rondtoeren, plant al eigen normen om gulzige en vervuilende auto’s buiten te houden. Eerder verbood de stad al het gebruik van dieselbussen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Ook de CO2-uitstoot van al die auto’s wordt een steeds grotere zorg. Volgens het Indiase ministerie van Milieu draagt de automobielsector nu al 15 tot 20 procent bij aan de Indiase uitstoot van broeikasgassen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?