RSS

Kinderrechten hebben baat bij klimaatafspraak

Kinderrechten hebben baat bij klimaatafspraak

Goede afspraken op de milieutop in Kopenhagen om de klimaatcrisis de kop in te drukken, zijn belangrijk om de rechten van kinderen veilig te stellen. Als de top geen goede afspraken oplevert, is dat in strijd met het VN-kinderrechtenverdrag.

Dat zal minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vrijdag zeggen in een toespraak op een EU-conferentie over kinderrechten in Stockholm. Daar viert Europa de twintigste verjaardag van het verdrag. Dat verdrag is bedoeld om kinderen gezond en veilig te laten opgroeien. Maar dat lukt niet als kinderen bedreigd worden door klimaatveranderingen, betoogt Rouvoet.

De conferentie in Stockholm waar Rouvoet vrijdag spreekt gaat onder meer over de naleving van het VN-kinderrechtenverdrag. De Zweedse koningin Silvia en speciaal gezant voor de VN voor geweld tegen kinderen Marta Santos Pais zullen ook het woord voeren. Koningin Beatrix is er ook. Zij is beschermvrouwe van Unicef. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?