RSS

VS en China willen klimaatakkoord

VS en China willen klimaatakkoord

PEKING – De Verenigde Staten en China willen dat volgende maand de klimaattop in Kopenhagen uitmondt in een wereldwijd akkoord dat meteen functioneert.

Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag na gesprekken met de Chinese president Hu Jintao tegen journalisten. ,,Ons doel is niet een gedeeltelijk akkoord of een politieke verklaring, maar een akkoord dat alle aspecten in de onderhandelingen beslaat en onmiddellijk in werking kan treden”, aldus Obama.

Mensenrechten
De Amerikaanse president Barack Obama heeft dinsdag bij zijn ambtgenoot Hu Jintao gevoelige onderwerpen als mensenrechten aangekaart. Hij heeft Hu gezegd dat de mensenrechten voor alle minderheden moeten gelden en spoorde hem aan om met vertegenwoordigers van de dalai lama in gesprek te gaan. Dat zei Obama tijdens een persconferentie in Peking. De internationale gemeenschap had de recente winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede dringend verzocht om deze onderwerpen voor te leggen in China. De meeste regeringsleiders mijden ze in het openbaar in de Volksrepubliek.

Obama weigerde overigens de dalai lama te ontmoeten toen deze in Washington was. Maar volgens de geestelijk leider van de Tibetanen gebeurt dit mogelijk wel als de Amerikaanse president terug is uit China. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?