RSS

Gids wijst de weg door groen Amsterdam

Gids wijst de weg door groen Amsterdam

Een speciale reisgids voor duurzaam Amsterdam wijst vanaf volgende week bewoners, bezoekers en toeristen de weg naar allerlei groene adresjes in de hoofdstad. In de gids staan honderden verantwoorde, CO2-neutrale, ecovriendelijke hotels, restaurants, winkels en sportstudio’s. Bovendien geeft de gids allerlei praktische en toeristische informatie

De makers hebben alle adressen gerangschikt onder ruim twintig categorieën. Winkels zijn bijvoorbeeld onderverdeeld in fairtrade, meubels en cosmetica. Het boek besteedt aandacht aan hulporganisaties, banken die microkredieten verlenen en duurzame gebouwen. Ook bijzondere objecten die met vrede, discriminatie en vrijheid hebben te maken als de Dam en het Anne Frank Huis, worden omschreven.

Amsterdam is de eerste stad met een eigen Good & Green Guide. Hierna volgen andere Nederlandse en Europese steden. Op het verlanglijstje staan plaatsen als Rotterdam, Boedapest, Stockholm, Londen en Hamburg, verklapte initiatiefnemer Harold Verhagen dinsdag. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?