RSS

Wereld voert zaterdag actie voor eerlijk klimaatakkoord

Wereld voert zaterdag actie voor eerlijk klimaatakkoord

Met meer dan 3500 acties in 160 verschillende landen willen jongeren op zaterdag 24 oktober, de internationale klimaatactiedag, politici oproepen om een eerlijk, ambitieus en rechtvaardig akkoord te bereiken op de klimaattop in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Leiders van over de hele wereld komen van 7 tot 18 december samen in Kopenhagen om een akkoord te bereiken over een opvolger van het Kyoto-protocol dat in 2012 afloopt.

De wereldwijde campagne 350.org hoopt overal mensen te kunnen overtuigen om nu zaterdag initiatieven te nemen om ludieke, creatieve en symbolische acties op touw te zetten. De naam van de campagne -het cijfer 350- komt van de 350 ppm of delen per miljoen, volgens wetenschappers de veilige grens voor CO2-concentratie in onze atmosfeer. (MO/IPS)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?