RSS

Wetenschappers Harvard ontwikkelen bacterie batterijen die op vuil werken

wo, okt 14, 2009

Wetenschap en Natuur

Wetenschappers Harvard ontwikkelen bacterie batterijen die op vuil werken

De wetenschappers van Harvard geloven letterlijk in de kracht van de aarde. Een team van wetenschappers hebben microbiële brandstofcel batterijen ontwikkeld die energie halen uit bacteriën die in de grond zitten. Als het product succesvol is kunnen de eco-vriendelijke batterijen een deel van de 500 miljoen mensen in Afrika die geen stroom hebben voorzien van energie.

lebone-batterij
De MBC batterijen, die onlangs bekroond zijn als één van de 10 meest briljante innovaties van 2009, zijn eerst in Tanzania getest. Het MBC concept had toen de vorm van een 5 kilo zware emmer, gemaakt van grafiet, een deel van een doek, kippen kathode, modder dat mest bevat en een laag zand dat functioneert als een ion barrière en zout water dat werkt als elektroliet. Alle componenten waren verbonden aan een elektrisch power board. De stroom die vrijkwam was sterk genoeg om een mobiele telefoon op te laden.

Deze zomer heeft Lebone (het bedrijf gevormd door de Harvard wetenschappers) een programma opgestart in Namibie. Tot op heden zijn er 100 MBC’s begraven in de grond en deze kunnen verschillende families in Namibie enkele maanden van stroom voorzien.

Het systeem is ideaal voor derde wereld landen omdat de MBC’s goedkoop te produceren en makkelijk te maken zijn, bovendien zijn ze ook nog eco-vriendelijk. Eigenlijk is het jammer dat deze technologie alleen nog in Afrika wordt gebruikt. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zouden het best leuk vinden om een paar van deze MBC’s in onze achtertuin te hebben om onze elektrische apparaten van stroom te voorzien. (Via Inhabitat)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. rob:

    Helemaal mee eens Felix!

  2. Jason:

    Hallo heb mijn nieuwe fiwmrare eropgezet werkt perfect alleen had ik op mijn n95 8gb route 66 staan had het zo gekocht.Wanneer ik het opnieuw probeer te instaleren met dit bestandje r66_546update.sis vraagt die een productsleutel maar die heb ik niet. Toen ik de telefoon had gekocht was die al geinstaleerd. kan iemand mij helpen?Alvast bedankt

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?