RSS

Lokprijs voor elektrisch tanken

wo, okt 14, 2009

Wetenschap en Natuur

Lokprijs voor elektrisch tanken

Een jaar lang onbeperkt groene stroom tanken voor 100 euro. Met dat aanbod wil de stichting E-laad.nl de Nederlanders laten overstappen naar de elektrische auto. Dat maakte de stichting woensdag bij haar presentatie in Tilburg bekend.

E-laad.nl, de stichting waarin de beheerders van elektriciteitsnetten hun krachten hebben gebundeld, wil in drie jaar tijd tienduizend oplaadpunten voor elektrische auto’s realiseren, verspreid over heel Nederland. Van de oplaadpunten komen er tweeduizend bij gemeenten, tweeduizend bij bedrijven en zesduizend bij particulieren.

Oud-premier Ruud Lubbers nam bij de Universiteit van Tilburg een eerste oplaadpunt in gebruik. Hij rijdt zelf al een halfjaar elektrisch en zei het vervelend te vinden om na 160 kilometer rijden bij mensen te moeten aanbellen voor stroom, omdat zijn auto dan ‘op’ is. Hij toonde zich enthousiast, omdat de oplaadpunten hier verbetering in gaan brengen. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?