RSS

Taiwanees congrescentrum heeft op zonne-energie werkende ‘huid’

do, okt 8, 2009

Wetenschap en Natuur

Taiwanees congrescentrum heeft op zonne-energie werkende 'huid'

Het nieuwe Taichung Congres centrum in Taiwan zal omringd worden door een op zonne-energie werkende huid dat het gebouw op en natuurlijke manier zal ventileren waardoor het energieverbruik flink verminderd zal worden.

taichung3

De huid – een geplooid smokwerk – voorziet het gebouw van een natuurlijke luchtcirculatie wat er voor zal zorgen dat de airco veel minder gebruikt hoeft te worden. De huid beschikt ook over een high-tech dubbel fotovoltaïsch glas  om het energieverbruik omlaag te brengen. Een gedeelte van de huid zal transparant zijn zodat natuurlijk zonlicht ook zijn weg naar binnen kan vinden.

De Taiwainese overheid heeft opdracht gegeven voor dit design, wat uitgevoerd is door MAD-architects in Beijing. Het gebouw, dat er uit ziet als een groep vulkanen gewikkeld in luxaflex, heeft de functie om de grens tussen landschap en topologie te vervagen. Ze hopen dat het centrum een bekend gebouw zal worden en als inspiratiebron zal dienen voor toekomstige duurzame ontwikkeling. En dat hopen wij ook! (Via TreeHugger)

taichung2Ontwerp: MAD Ltd

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?