RSS

Starbucks Europa stapt over op Fair Trade koffie

Starbucks Europa stapt over op Fair Trade koffie

Vanaf maart 2010 zijn alle espresso-koffie’s van Starbucks-vestigingen in Europa gegarandeerd Fairtrade. Alle cappuccino, mokka en alle andere espresso’s hebben dan een certificaat dat ze 100% volgens Fairtrade en Starbucks Shared Planet normen zijn geproduceerd.

Starbucks was al de grootste inkoper van Fairtrade koffie, en de stap naar Fairtrade Certified espresso in Europa draagt bij aan het totaal van 2,8 miljoen euro per jaar voor kleine koffieboeren.

Het nieuws werd bekend gemaakt op de International Fairtrade Conference in Berlijn. De aankondiging past in de langdurige samenwerking tussen Starbucks en de Fairtrade Labelling Organizations International (FLO). Het is een volgende stap richting duurzaamheid en de verdubbeling van de inkoop van Starbucks Fairtrade koffie naar 18 miljoen kilo eind 2009. Eerder deze maand startte Starbucks al met Fairtrade-espresso in haar Britse en Ierse vestigingen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Ralph Dost:

    Top dat Fair Trade echt schaalgrootte begint te krijgen! Dit zal absoluut andere horeca bedrijven aanzetten om dit initiatief te volgen.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?