RSS

Google signaleert herstel economie

ma, sep 14, 2009

Economie en Ondernemen

Google signaleert herstel economie

Niet alleen macro-economische data wijzen erop dat de economie aan het herstellen is. Ook de zoekopdrachten die via Google uitgevoerd worden, laten zien dat de economie aan de beterende hand is.

Dat zegt Google-econoom Hal Varian in de krant The Washington Post. Hij baseert zich op het zoekgedrag van Amerikanen. Zo neemt het aantal gebruikers van de zoekmachine dat op internet op zoek gaat naar informatie over werkloosheidsuitkeringen en arbeidsbemiddeling al sinds maart af.

Naar huizen en makelaars wordt juist weer meer gezocht, wat een signaal zou kunnen zijn van een herstel van de huizenmarkt.

Varian vindt dat zijn conclusies ondersteund worden door overheidsgegevens en door de veerkracht die de technologiesector heeft getoond. “Hoewel bedrijven nog niet staan te springen om nieuwe mensen aan te nemen, ontslaan ze hun personeel ook niet zo massaal als menig econoom voorspeld had.”

Volgens de econoom moet de overheid meer gebruik maken van Google om op de hoogte te blijven van de toestand van de economie en het consumentenvertrouwen.

De internetgigant legt een grote interesse in economie aan de dag. Zo lanceerde het concern in juni de Google Barometer om de economische stemming te boekstaven, waarmee het mogelijk is op grond van het zoekgedrag van internetters de trend in bepaalde sectoren te bepalen. (Bron: NuZakelijk/Marijke Verhaar)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?