RSS

Cramer wil meer groene stroom

Cramer wil meer groene stroom

Milieuminister Jacqueline Cramer keert zich tegen een dreigende overproductie aan grijze stroom, elektriciteit opgewekt met oude brandstoffen zoals kolen. Volgens haar zal het kabinet extra maatregelen nemen als energieproducenten onvoldoende bijdragen aan een duurzame energievoorziening.

Ze uitte haar zorgen in een speech waarmee ze woensdag het studiejaar van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen opende. ,,Nederland is nog te snel tevreden met een zesje voor duurzaamheid”, aldus de PvdA-bewindsvrouw.

Eenergiebedrijven beginnen volgens haar te gemakkelijk aan de bouw van kolencentrales. De overproductie van goedkope grijze stroom daardoor drukt duurzame energie uit de markt. Volgens Cramer is deze ontwikkeling ,,desastreus” voor de kabinetsambities op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Volgens haar is het de taak van het kabinet om partij te kiezen ,,voor de duurzame kant” en dus groene stroom. De economische crisis helpt niet echt mee. ,,Kredietcrisis: dus nu even geen milieu’ zou een historische fout zijn.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?