RSS

Bedrijvigheid industrie eurozone neemt toe

di, sep 1, 2009

Economie en Ondernemen

Bedrijvigheid industrie eurozone neemt toe

LONDEN (AFN) – De bedrijvigheid in de industriële sector van de eurozone is in augustus toegenomen. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Britse marktonderzoeksbureau Markit.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg tot 48,2 punten van 46,3 punten in juli. Analisten rekenden in doorsnee op een stijging tot 47,9 punten in augustus. Een stand onder 50 duidt op krimp, een stand daarboven op groei.

De onderlinge verschillen tussen de zestien landen die de euro gebruiken was groot. De bedrijvigheid in de twee grootste economieën, Duitsland en Frankrijk, nam sterker toe dan verwacht. In de piek van de recessie bleef de industriële activiteit in beide landen juist sterk achter bij die in andere landen. De bedrijvigheid in Spanje en Italië viel in augustus nog verder terug

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?