RSS

Uitmarkt 2009 in hart van Amsterdam

Uitmarkt 2009 in hart van Amsterdam

Het is zover, de 32e Uitmarkt gaat van start in de Amsterdamse binnenstad. In het hart van Amsterdam kunnen cultuurliefhebbers tot en met zondagavond genieten van meer dan vijfhonderd optredens van tweeduizend artiesten op 41 podia. Met bekende artiesten als Wende Snijders, Acda & De Munnik, Alain Clark en Matt Bianco.

Benut de nationale opening van het culturele seizoen ook om je eigen smaak te testen. Ga op ontdekkingstocht in theaters, concertzalen en musea; in herenhuizen, in tenten en op het water. Verken oude en nieuwe podia en laat je het weekend van 28 t/m 30 augustus meevoeren door de artiesten van vandaag en morgen.

De opening is vanavond op de Dam. Jörgen Raymann presenteert de avond met optredens van Ruth Jacott, Wende Snijders, Het Scapino Ballet Rotterdam en Amandla! Mandela, de musical. De gratis optredens beginnen vanaf 20.50 uur en zijn ook zoals voorgaande jaren live te zien op Nederland 2.

Popliefhebber? Blijf dit weekend dan in de buurt van het Grolsch podium, waar de meest uiteenlopende Nederlandse bands en bandjes hun definitieve doorbraak willen forceren. Luister naar de intense rock van Face Tomorrow, de Nederlandstalige ballads en stampnummers van Renee van Bavel, de jazzy pop van Renske Taminiau – teveel om op te noemen.

Op zowel zaterdag als zondag is het in beide zalen van de Beurs van Berlage klassieke muziek wat de klok slaat. In de Amvestzaal staan onder meer Nationale Reisopera en het Ragaz-ze Kwartet geprogrammeerd. In de Yakultzaal kun je genieten van Lisa Jacobs, Cello Octet Amsterdam en het Matangi Kwartet.

Behalve muziek en theater laten ook de musea van zich horen. Zij zijn dit jaar te vinden op een eiland in het water van de Kloveniersburgwal. De jaarlijkse boekenmarkt biedt verder een uitgebreid literair programma waar meer dan zestig schrijvers langskomen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?