RSS

Dag van de duurzaamheid

di, aug 25, 2009

Wetenschap en Natuur

Dag van de duurzaamheid

Woensdag negen september 2009 (9/9/9) staat Nederland helemaal in het teken van duurzaamheid. Op en rond deze dag bruist het van de duurzame activiteiten. Iedereen laat zich van zijn groenste kant zien: het kabinet, grote en kleine bedrijven, provincies, gemeenten, maatschappelijke organisaties, particuleren, scholen en opleidingsinstituten, kunstenaars en vele anderen.

Onder het motto ‘wat doe jij op 9.9.9?’ wil Urgenda de urgentie van het duurzaamheidsvraagstuk indringend onder de aandacht brengen en laten zien dat we Nederland niet alleen sneller moeten verduurzamen dan nu gebeurt, maar dat het ook kan. De vraag dient als een appèl aan veel partijen, maar vooral ook als een uitnodiging om te laten zien wat er allemaal al gebeurt. Zo willen we de talloze kleine en grote initiatieven en activiteiten die – overal in Nederland – duurzaamheid dichterbij brengen met elkaar verbinden en daarmee de grote duurzaamheidsbeweging zichtbaar maken.

De dag start om negen minuten voor negen met een nationale wake up call. Urgenda zelf rijdt met een trein door Nederland en zal een paar in het oog springende initiatieven bezoeken.

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda: “Juist op 9 september laten we zien wat er in Nederland allemaal gebeurt aan duurzame activiteiten, van groot tot klein. We roepen dan ook iedereen op zich als bedrijf, organisatie, overheid, school of gewoon als particulier bij de duurzame beweging aan te sluiten. Op www.dagvandeduurzaamheid.nu lees je hoe. Want hoe meer mensen meedoen, hoe groter het verschil is dat we samen maken.”

Op de avond vóór 9.9.9 (dus op dinsdag 8 september) organiseert Urgenda een groot evenement voor 999 koplopers op duurzaamheidsgebied. Een inspirerend duurzaam feest in Amersfoort, met presentaties van de Urgenda visie, spraakmakende initiatieven, vlammende sprekers, muziek theater, lekker eten en nog veel meer. Een happening diie voorlopers en vernieuwers niet mogen missen. Duurzame ondernemers, overheden en particulieren zijn van harte welkom. Binnenkort meer informatie op deze site.

Doe mee!
Wilt u met uw initiatief of activiteit deel uitmaken van 9.9.9? Mail dan naar removethis.999@urgenda.nl Het kan gaan om een grote of kleine activiteit, een inzamelingsactie, de start van een campagne, een congres, een persmoment, een kortingsactie voor een duurzaam product of wat u ook maar passend vindt binnen deze dag. Op 9 mei lanceren we de speciale campagnewebsite waarop alle initiatieven zichtbaar zullen zijn. Urgenda zorgt voor publiciteit, zichtbaarheid bij de politiek, campagnemateriaal en probeert zoveel mogelijk initiatieven met elkaar te verbinden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?