RSS

Aantal vacatures stijgt weer

wo, aug 12, 2009

Economie en Ondernemen

Aantal vacatures stijgt weer

Na een daling van 15 maanden laat het vacatureaanbod in juli voor het eerst weer een lichte stijging zien, zo blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

Het online vacatureaanbod steeg met 1 punt naar een niveau van 93 punten en lijkt hiermee enigszins te stabiliseren. 8 sectoren vertoonden een stijging van het vacatureaanbod, waarvan de Index voor de gezondheidszorg met 32 punten aanzienlijk meer toenam dan de rest.

“Na een daling van vijftien maanden is een stijging van het vacatureaanbod, al is het een lichte, meer dan welkom. Het lijkt er op dat de Nederlandse Index in navolging van de Europese Index enigszins begint te stabiliseren”, aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl. “Deze ontwikkeling is ook terug te zien in de kwartaalcijfers van Nederlandse bedrijven zoals Randstad en Akzo Nobel en aan de AEX die enigszins opkrabbelt.”

Aanzienlijke stijging aantal vacatures gezondheidszorg
Met een toename van 32 punten (13 procent) steeg de Index voor de gezondheidszorg fors sneller dan de andere sectoren. Het vacatureaanbod binnen de gezondheidszorg is nu 4 procent hoger dan in juli vorig jaar. Ook de Index van de juridische sector (+10), onderwijs (+9), horeca & toerisme (+8), transport & logistiek (+8) en landbouw & visserij (+8) steeg aanzienlijk. Voor laatstgenoemde sector betekent dit een stijging van het Monster Employment Indexcijfer van 9 procent ten opzichte van juli 2008. Voor de overige sectoren staat de Index lager dan een jaar geleden. Voor de trendgevoelige sectoren als HR en marketing, PR & media bleef het vacatureaanbod in juli onveranderd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?