RSS

Maya 2012 – De mysteries van een eeuwenoud volk

di, aug 11, 2009

Kunst en Cultuur

Maya 2012 - De mysteries van een eeuwenoud volk

LEIDEN – Dit najaar is Museum Volkenkunde dé locatie voor een bijzonder gezinsuitje. Bezoekers van Maya 2012 kunnen zelf in de voetsporen van ontdekkingsreizigers treden om de geheimen van de eeuwenoude maar nog springlevende Mayacultuur te ontrafelen.

Na een tocht door de jungle, komen zij oog in oog te staan met een Mayatempel, spelen mee in hun balspel en leren het mysterieuze Mayaschrift te ontcijferen. Maar dit is niet alles, want Museum Volkenkunde speelt een prominente rol in een spannende jeugdserie, die vanaf 10 oktober bij de AVRO op Z@pp wordt uitgezonden. Hierin draait alles om het voor de Maya’s magische jaar 2012. En wie weet, is het antwoord op de vraag wat dat jaar zal brengen, wel te vinden in tentoonstelling Maya 2012 in Museum Volkenkunde.

In de tentoonstelling MAYA 2012 De mysteries van een eeuwenoud volk ontdekken kinderen van alles over de Maya door even in hun wereld te stappen. Wie waren de Maya’s en hoe werkte hun wereld? In 2012 bereikt de Maya kalender een belangrijk nulpunt. Het einde van de wereld of een groot feest? Waarom was 2012 een belangrijke datum voor de Maya? En leven er vandaag ook nog Maya’s in Centraal Amerika? MAYA 2012 geeft antwoord op al deze vragen.

Door de raadselachtige tekeningen en inscripties op een topstuk als de Leiden Plate, een beroemde koninklijke hanger, eigenhandig te ontcijferen, licht de avontuurlijke bezoeker ook een tipje van de sluier rondom het cryptische Mayaschrift op. Bij het verlaten van MAYA 2012 hebben jong en oud al menig raadsel rondom deze geheimzinnige cultuur zélf ontrafeld. Alleen het jaar 2012 zal tot het zover is voor iedereen een mysterie blijven. Of zou de oplossing in het museum te vinden zijn? Volkenkunde speelt een hoofdrol in de jeugdserie 2012 Het jaar Nul, waarvoor de opnames medio augustus in het museum beginnen. De officiële opening van de tentoonstelling zal op 5 oktober plaatsvinden, tegelijkertijd met de persviewing van de serie, die vanaf 10 oktober op Z@pp bij de AVRO te zien. Vanaf 9 oktober is MAYA 2012 De mysteries van een eeuwenoud volk open voor publiek.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Peter:

    Prachtig, ga ik zeker naar toe.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?