RSS

Zomercarnaval Rotterdam 2009

Zomercarnaval Rotterdam 2009

Het Rotterdamse Zomercarnaval is jarig. De straatparade slingert zich op zaterdag 25 juli voor de 25e keer door de straten van Rotterdam. Ruim 2300 deelnemers maken zich op voor een unieke editie van het evenement.

Het gratis toegankelijk evenement klom in 25 jaar tijd op tot een van de top 3 evenementen van Nederland. Met 10 praalwagens en een handvol Antilliaanse enthousiastelingen in 1984 groeide de  Zomercarnaval door tot een meerdaags evenement met internationale uitstraling en 900.000 bezoekers. De parade in 2009 telt 26 praalwagens en deelnemers van maar liefst 24 nationaliteiten. De NOS doet live verslag van de Straatparade op Nederland 1 (18.55 uur). De presentatie is in handen van onder meer Jörgen Raymann, Quintis en Jardino.

24 juli – Battle of Drums
Ook voor de Battle of Drums is het feest. Het befaamde opwarmertje van de Zomercarnaval schudt Rotterdam wel even wakker: brass in da house! In de 25 jaar van het bestaan van de Zomercarnaval heeft de Battle of Drums zich ontwikkeld van een opwarmertje voor de Straatparade tot een eigen evenement dat jaarlijks meer dan 50.000 mensen trekt. De brassbands vertrekken vanaf vier verschillende routes richting de Coolsingel om daar het muzikale gevecht on stage aan te gaan met elkaar. De Battle op het podium op de Coolsingel wordt muzikaal omlijst met optredens van onder meer het Cubaanse Gente de Zona. Ook presenteert het Ortel Zomercarnaval een swingend live muziekspektakel met brass en steel dat valt binnen de activiteiten van Your World Summer Events. De Battle of Drums is live te volgen op de FunX radio en via een videostream op FunX.fm (19:00-24:00).

25 juli – Straatparade

De Straatparade is het kleurrijke hoogtepunt van de Zomercarnaval en vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van juli. De parade kronkelt zich z’n weg door de binnenstad van Rotterdam. Jaarlijks nemen ruim 2000 carnavalsvierders uit Nederland en ver daar buiten deel aan de grootste tropische carnavalsoptocht van het land. Het begon allemaal klein en heel bescheiden, maar het idee sloeg aan. Jaar op jaar groeide het “Antilliaans Zomercarnaval” en ook andere bevolkingsgroepen afkomstig uit allerlei delen van de wereld sloten zich erbij aan. Ieder bracht iets van zichzelf in, iets van de manier waarop in hun eigen land carnaval wordt gevierd. Door dat samengaan van zoveel nationaliteiten kreeg het zomercarnaval een geheel eigen karakter. De Straatparade is live te volgen op FunX radio en via een videostream op FunX.fm (15:00-24:00).

Dit jaar rijdt Sushma Bhatti als Queen Ortel Zomercarnaval 2009 voorop in de parade. Sushma won afgelopen maandag de Queen Election:

Data Zomercarnaval
24 juli: Battle of Drums, Coolsingel Rotterdam, toegang: gratis
25 juli: Straatparade en Live on Stage, centrum Rotterdam, toegang: gratis

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?