RSS

Nederland in top 5 exporteurs

vr, jul 24, 2009

Economie en Ondernemen

Nederland in top 5 exporteurs

DEN HAAG – De Nederlandse uitvoer van goederen bereikte in 2008 een omvang van 634 miljard dollar. Daarmee hoort Nederland bij de top 5 van grootste exporteurs ter wereld. De Wereldhandelsorganisatie WTO maakte gisteren de cijfers bekend in haar World Trade report 2009.

Ondanks de geringe groei van de wereldhandel is Nederland van zesde naar de vijfde plaats op de WTO-ranglijst gestegen. De Nederlandse export is daarmee goed voor bijna 4 procent van de totale wereldhandel. “De cijfers tonen aan dat Nederland een belangrijke speler is en dat we groot voordeel hebben bij het snel aantrekken van de internationale economie”, aldus het rapport.

Duitsland voert de lijst aan met een goederenexport ter waarde van bijna 1.500 miljard dollar in 2008. China staat daar vlak achter met een export van 1.430 miljard dollar.

De Verenigde Staten (1.300 miljard dollar) en Japan (782 miljard dollar) zijn respectievelijk derde en vierde. De Nederlandse uitvoer heeft een omvang van 634 miljard dollar.

Nederland exporteert vooral machines en vervoermaterieel, gevolgd door chemische producten en minerale brandstoffen zoals olie. De uitvoer van medicijnen steeg vorig jaar stevig in Nederland.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?