RSS

Nederland wil koploper in productie duurzaam voedsel worden

ma, jun 29, 2009

Gezondheid en Voeding

Nederland wil koploper in productie duurzaam voedsel worden

Nederland moet over vijftien jaar wereldwijd koploper zijn in de productie van duurzaam voedsel. Die ambitie heeft minister Gerda Verburg (LNV) neergelegd in de Nota duurzaam voedsel, die zij vanmiddag heeft gepresenteerd.

De minister trekt 20 miljoen euro uit om dat doel dichterbij te brengen. Daarmee worden tal van, deels al bestaande, maatregelen gefinancierd.

Nieuw zijn het regelmatig uitbrengen van een Voedselbalans, waarin het aankoopgedrag van de consument wordt belicht; het instellen van een ‘platform verduurzaming voedsel’; en een programma Jeugd en Voedsel. Ook wil Verburg voedselverspilling tegengaan; in 2015 moet die met 20 procent zijn gedaald.

Verduurzaming van de voedselproductie (en -consumptie) is volgens Verburg nodig vanwege het grote beslag dat de productie legt op de beschikbare ruimte en grondstoffen. Bovendien hebben de land- en tuinbouw een groot aandeel in de uitstoot van broeikasgassen en het water- en energieverbruik. Ook moet voedsel (meer) bijdragen aan het welzijn van mens en dier.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

  1. Dirk:

    Ik zie een hoop wilskracht, maar weinig daadkracht

  2. Irina:

    Helemaal mee eens ,Dirk.

  3. karlan:

    duurzaam voedsel is niet te verteren

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?