RSS

Awearness Fair Fashion Show met hippe duurzame mode

Awearness Fair Fashion Show met hippe duurzame mode

Prêt-à-Porter, couture en designkleding met respect voor mens en milieu gaven de catwalk in de Eusebiuskerk gistermiddag een duurzaam signatuur tijdens de Awearness Fair Fashion Show, onderdeel van de Arnhem Mode Biënnale. Het Awearness Fair Fashion Event liet op inspirerende wijze zien dat eerlijke mode trendy en mooi is in een flitsende show rondom de thema’s people – environment – innovation.

Ontwerpers als Rianne de Witte, Brennels, Van Markoviec, Marlon Borgschot en Studio Jux toonden hun komende collecties. Materialen als biokatoen, lyocell, soja, maïs, hennep, bamboe en brandnetel en videoclips van lokaalmondiaal zorgden voor een bijzondere beleving voor de ruim 500 gasten.

Aansluitend vond de Awearness Catwalk Talkshow plaats. Onder de bevlogen leiding van Jort Kelder werden praktische punten en gewetensvragen over duurzame mode aan de orde gesteld. Hij sprak met ontwerpers, inkopers, politici en andere modebewuste sleutelfiguren. Conclusie is dat textielarbeiders een eerlijk loon moeten krijgen, dat we zuinig om moeten springen met ons milieu en dat innovatie de sleutel is naar spectaculaire materialen, vormen en kleuren. Het Awearness Fair Fashion Event is een eerste stap op weg naar het bekend en bemind maken van fair fashion bij een grote groep consumenten, ontwerpers en retailers. De overheid heeft hierbij een stimulerende rol. De initiatiefnemers van het event, Wilma Mulder en Jeannette Ooink kondigden aan door te gaan met meer Awearness events, de eerste op 9 september in het Provinciehuis in Arnhem, rondom duurzame bedrijfskleding.

Awearness Fair Guerrillastore

Na de show werd hun Awearness Fair Guerrillastore geopend door burgemeester Krikke. De tijdelijke winkel, die slechts voor één week open is voor publiek, biedt onderdak aan hippe eerlijke mode, unieke tassen en andere accessoires van gerecyclede materialen. Workshops, films en lezingen maken van een bezoek aan de store een informatief feestje. Kijk voor meer informatie op www.awearness-fashion.nl

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?