RSS

Meer geld beschikbaar voor bedrijven ontwikkelingslanden

di, jun 23, 2009

Politiek en Samenleving

Meer geld beschikbaar voor bedrijven ontwikkelingslanden

DEN HAAG (ANP) – Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft meer geld beschikbaar voor bedrijven in ontwikkelingslanden. Hij heeft het budget daarvoor verhoogd van 120 miljoen naar 180 miljoen euro, zo zegt hij maandag in een interview in het Financiële Dagblad.

De mogelijkheid zelf geld te verdienen, moet de landen weerbaarder maken in de huidige tijden van wereldwijde recessie. Het nieuwe programma is vooral gericht op infrastructuur, water, energie, zorg en transport.

Als de ontwikkelingslanden er zelf ook flink geld insteken, is Koenders bereid bij goede projecten tot 80 procent mee te financieren. Ook Nederlandse bedrijven kunnen daar aan meewerken.

Kans
”De kern van het beleid is nu dat we investeren in ontwikkelingslanden op een wijze dat ze zelf geld kunnen gaan verdienen. We moeten de particuliere sector daar een kans geven, dus helpen we ook bij het opzetten van Kamers van Koophandel en werkgeversorganisaties. Daar liggen kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, als die daarvan profiteren vind ik dat prima”, aldus Koenders.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?